Bezorging en Retouren


Wat zijn de bezorgkosten?

Levering is gratis voor consumenten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Voor alle andere EU-landen is de bezorging 15 euro inclusief BTW.
Levering aan de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Verenigd Koninkrijk is 12,50 inclusief BTW voor wederverkopers. Voor alle andere EU-landen is de bezorging 22,50 euro inclusief BTW.

Zichttermijn & Retourregels

Voor een Sanjoya-bestelling geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf de dag van aflevering. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken, beoordelen en/of passen, tenzij anders vermeld. Controleer alstublieft direct na ontvangst van het artikel of uw bestelling onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we u vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden.

Conform de Europese wetgeving kunt u voor het ontbinden van een koop binnen de daarvoor gestelde termijn gebruik maken van het Modelformulier-voor-herroeping-overeenkomst. In het Sanjoya ruil- of retourformulier is rekening gehouden met de bepalingen zoals opgenomen in het "modelformulier voor herroeping van een order". Op het Sanjoya 'Ruil - of Retourformulier' kunt u aangeven wat uw voorkeur heeft; of u het artikel wenst te ruilen, te repareren, of dat u uw aankoopbedrag terug wenst te ontvangen. Ontbinden van een koop mag ook op een andere manier (per email of post), als maar duidelijk is dat u de koop wilt ontbinden.

Stappenplan retourneren & ruilen

Bent u niet tevreden over een artikel, dan kunt u het artikel onder de volgende voorwaarden retourneren:

Aankondiging van uw retour
Binnen de zichttermijn, dus tot 14 dagen na ontvangst van een artikel stelt u ons schriftelijk middels het Modelformulier-voor-herroeping-overeenkomst op de hoogte van uw recht op retour. U stuurt het compleet ingevulde herroepingsformulier naar info@sanjoya.eu; Bij gebruikmaking van het 'Ruil- of Retourformulier' dat onze voorkeur geniet komt dat na invulling automatisch binnen bij ons. U mag ook op een andere manier (per email of post) de koop ontbinden, zolang het maar duidelijk is. U kunt het product ook binnen de zichttermijn van 14 dagen retour sturen met een mededeling waaruit uw wens tot herroeping blijkt.

Termijn van terugzending van uw retour
Na uw schriftelijke melding dient u het artikel binnen 14 dagen aan ons te retourneren.

Verpakking van retour gezonden artikelen
Het artikel (de artikelen) dient compleet te zijn en - voor zover redelijkerwijs mogelijk - in originele staat en fabrieksverpakking.

Advies om pakket aangetekend te verzenden
Wij adviseren u het artikel aangetekend te retourneren (ook met handtekening voor ontvangst) via een verzender, bijvoorbeeld BPOST, of PostNL. Volgens de algemene voorwaarden van Thuiswinkel is dit niet verplicht, aangezien de verantwoordelijkheid van de retourzending bij u ligt. Onze ervaring leert ons dat het verstandiger is het retourpakket aangetekend te versturen, aangezien bij BPOST (of andere verzenders) in een enkel geval een pakket kwijt kan raken. Wanneer u aangetekend verstuurt bent u verzekerd tegen het kwijtraken van pakketten en wordt een vergoeding uitgekeerd door BPOST (of andere vervoerder). De kosten voor de retourzending zijn altijd voor uw rekening.

Adres voor retouren
Stuur het aangetekende retour- of ruilpakket (handtekening voor ontvangst) naar het volgende retouradres; Sanjoya BVBA, onder vermelding van retouren/ ruilen. Harmoniestraat 142, 2018 te Antwerpen, België. De retourkosten komen voor uw eigen rekening.

Uw retour wordt bij ontvangst beoordeeld
Binnen de zichttermijn heeft u het recht om uw aankopen te beoordelen, zoals u dat ook in de winkel zou doen. Sanjoya kan een schadevergoeding in rekening brengen voor beschadigde retour gekomen producten. Als blijkt dat de schade onherstelbaar is en/of de teruggestuurde artikelen gedragen en dientengevolge beschadigd kan besloten worden een waardevermindering aan u in rekening te brengen. In geval van aantoonbare onherstelbare schade kan de waardevermindering oplopen tot 100%.

Verwerkingstijd van retour gezonden artikelen
Retourzendingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen en beoordeeld. U wordt per email op de hoogte gehouden van de status van de retourzending. U ontvangt dus bericht bij zowel ontvangstmelding van de herroeping, de status van de beoordeling van de retourzending, als na ontvangst van de door u retour gezonden artikelen.

Termijn van terugbetaling retouren
Uw aankoopbedrag wordt inclusief eventuele kosten voor de heenzending zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na de melding van herroeping aan u terugbetaald. Wel dienen wij voorafgaande aan de betaling de geretourneerde artikelen te hebben ontvangen, of u dient u aan te tonen dat u het artikel hebt verstuurd. Indien u meerdere artikelen retour wenst te retourneren dienen ook alle artikelen door Sanjoya te zijn ontvangen;
Indien u voor een duurdere verzendmethode heeft gekozen (zoals rembours) worden uitsluitend de kosten terugbetaald voor de standaard verzendmethode; Het aankoopbedrag wordt met hetzelfde betaalmiddel aan u terugbetaald als waarmee u de betaling aan Sanjoya had verricht. Dit tenzij u instemt met een andere betaalmethode voor terugbetaling. Hieraan zijn voor u nooit extra kosten verbonden;
Indien de door u ontvangen artikelen bij bezorging op uw adres beschadigingen bevatten, of u het verkeerde artikel heeft ontvangen zal Sanjoya de door u gemaakte verzendkosten achteraf aan u vergoeden. Meld beschadigingen en/of ontvangst van de verkeerde artikelen het liefst nog op de dag van ontvangst, zodat we snel tot actie kunnen overgaan.
Sommige artikelen kunt u niet retourneren en zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Het gaat dan om:
- Producten waarin op uw verzoek gegraveerd is;
- Producten die op speciaal verzoek gemaakt zijn, waaronder ringen;
- Producten die op maat gemaakt zijn;
- Producten die overeenkomstig uw specificaties zijn aangepast.

LET OP: Garantievoorwaarden voor sieraden kunnen verschillen. Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden. Is uw artikel kapot? Lees dan eerst de pagina 'Garantie en defecten'.

Ruilen

Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur, geldt als een nieuwe bestelling. U retourneert uw oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft uw nieuwe bestelling door zoals u gewend bent. Indien een artikel door een fout van ons geruild moet worden (of door een optredend defect), dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening. Tijdens het aanmelden van uw ruiling kunt u direct aangeven voor welk artikel u het te retourneren artikel wenst te ruilen. Let erop dat u de juiste kleur en/of maat aangeeft. Wij maken de nieuwe order dan bij afhandeling van uw retour direct in orde. Mocht er een prijsverschil zijn dan betalen wij u het prijsverschil terug of verzoeken wij u om een bijbetaling per email. Zodra wij uw betaling ontvangen wordt de order verder afgehandeld.